Na het succes van de vorige keren - met uitsluitend geslaagde kandidaten - organiseert Lek en Linge ook dit jaar een cursus Boekhouden. De cursus leidt op voor het landelijke examen Elementair Boekhouden van de Associatie voor Examinering. Als je slaagt krijg je een diploma, dat aantoont dat je de beginselen van het boekhouden grondig beheerst. Het diploma heeft een goed 'aanzien' en geeft bovendien bij meerdere (economische) vervolgopleidingen een vrijstelling voor een vak in het eerste of tweede jaar. Daarnaast geeft het diploma een opstapje voor een vervolgtraject (als je dat zou willen), dat opleidt tot een diploma 'Ondernemer MKB' van dezelfde Associatie.
Voor wie?
De cursus Boekhouden is bedoeld voor leerlingen uit 5 Havo en uit 4 Vwo, 5 Vwo en
6 Vwo. Je moet bereid zijn in de periode half november 2015 tot half maart 2016 een stevige extra investering te doen (vooral in tijd). Je hoeft geen Management en Organisatie in je vakkenpakket te hebben, dus ook leerlingen met andere profielen dan Economie en Maatschappij zijn van harte welkom.
Wat kost het?
Tijd en geld, maar dan krijg je ook wat. Je hebt les op (ongeveer) twaalf woensdagmiddagen, van 15.15 uur tot circa 17.30 uur. Als je het zesde uur les hebt, dan kom je meteen daarna en probeer je met een cursusgenoot de gemiste uitleg in te halen. Daarnaast moet je rekenen op ongeveer twee uur huiswerk in de week. Als je nog nooit iets met boekhouden hebt gedaan, dan moet je aanvullend rekening houden met ongeveer twee dagen studeren in of rond de kerstvakantie en met één dag in of rond de voorjaarsvakantie.
Volgens voorlopige planning vindt de eerste les plaats op woensdagmiddag 11 november 2015, in lokaal P 0.04 (in het gebouwtje op het plein van de MTL).
Tenzij de teamleider van jouw afdeling anders beslist, mag je de woensdagmiddag-uren
inzetten als studie-uren.
Je eigen bijdrage is 100,- euro. Het grootste deel van dit geld wordt besteed aan de kosten van het examen, waarvoor school een factuur van de Associatie krijgt. Lek en Linge zorgt voor studiemateriaal, voor de inzet van een docent en voor wat eten en drinken tijdens de lessen. Je moet de bijdrage vooraf (laten) betalen en krijgt die niet terug als je gedurende het traject afhaakt, hoe kort of hoe lang je ook bezig bent. Als er een reden zou zijn waarom je de eigen bijdrage beslist niet kunt (laten) betalen, terwijl je wel heel graag wilt meedoen, dan kan je dat bij je inschrijving beargumenteerd aangeven en zal Lek en Linge proberen tot een oplossing te komen.
Wie verzorgt de cursus?
Dat doet meneer Hordijk, net als in eerdere jaren. Als je vragen hebt over de cursus, dan kan je hem een mailtje sturen (hor@lekenlinge.nl) of hem in een pauze op maandag, dinsdag of woensdag in of rond het Pleingebouwtje even opzoeken. Als je een mailtje stuurt, vermeld dan je telefoonnummer.
Hoe kan ik mij inschrijven?
Dat kan door een mailtje te sturen naar meneer Hordijk. Zie zijn adres hierboven. Stuur je mailtje uiterlijk op woensdag 14 oktober aanstaande, dus in de week voordat je herfstvakantie hebt. Vermeld in je mailtje heel precies (want die gegevens komen straks op je diploma, als je dat haalt):
- Je voornaam
- Je volledige achternaam, inclusief eventuele voorvoegsels
(uitgeschreven, dus Van de, Van der, El, ...)
- Je volledige voorletters
- Je huisadres, inclusief postcode en woonplaats
- Je geboortedatum, geboorteplaats (zoals vermeld op je ID-kaart of in je paspoort)
en eventueel je geboorteland
- Je mailadres
- Het nummer van je mobiele telefoon
- Je leerlingnummer van Lek en Linge.
Ik heb een neef, zus, vriendin, buurman (of nog iemand anders) die graag
samen met mij meedoet. Mag dat?
Ja, dat mag, tenzij de groep te groot wordt (daarover beslist meneer Hordijk). Een buitenstaander moet wel aanvullend 25,- euro betalen voor het materiaal en betaalt dus in totaal 125,- euro. Als zij of hij wil meedoen, dan verwacht meneer Hordijk eenzelfde mailtje als van jou (zie hierboven), maar dan natuurlijk zonder leerlingnummer.
**
Wie weet tot ziens bij de cursus Boekhouden!
Hartelijke groet, namens de Sectie Economie en MenO,
Frank Hordijk