Quantcast
Channel: O.R.S. Lek en Linge - algemeen
Viewing all 669 articles
Browse latest View live

Avond- en nachtafsluitingen N320

$
0
0
Het asfalt op de N320 vanaf htmp 6.1 (Culemborg) t/m htmp 21.6 (Het Zwarte Paard) wordt de komende periode vervangen. Om het werk uit te voeren is de N320 gedurende een drietal perioden in de avond en nacht afgesloten te sluiten. 

Vanaf eind september tot midden november vinden er de volgende afsluitingen plaats:
Afsluiting type 1: van 28 september t/m 08 oktober 
Afsluiting type 2: van 19 oktober t/m 28 oktober
Nogmaals afsluiting type 1: van 28 oktober t/m 10 novembe

Op de kaart is aangegeven om welke wegdelen het gaat.

De afsluitingen vinden in deze perioden plaats van 20:00 t/m 06:00 uur op maandag t/m vrijdag. Het gaat dus om avond-/nachtafsluitingen. Overdag en in het weekend is de N320 open. Bebording leidt het doorgaande verkeer om de afsluitingen heen. 

Voor vragen of opmerkingen over de afsluitingen of de werkzaamheden zelf: Debby de Ruijter, d.ruijter@duravermeer.nl.






Office 365 gratis voor leerlingen Lek en Linge

$
0
0
Als leerling van O.R.S. Lek en Linge krijg je vanaf dit schooljaar gratis toegang tot Office 365 en kun je de nieuwste versie van Office downloaden. De licentie is geldig voor thuisgebruik en mag op 5 verschillende apparaten (laptop, desktop, tablet, smartphone) geïnstalleerd worden.

In de eerste schoolweek is aan alle leerlingen (en hun ouders/verzorgers) per e-mail nadere informatie en instructies voor het installeren van Office 365 gestuurd.
Helaas blijkt niet iedereen de informatie goed te hebben ontvangen. Via onderstaande links zijn de betreffende documenten alsnog te downloaden.



Keuzelessen en snuffellessen voor groep 8

$
0
0





Keuzelessen 
Op 14 en 28 oktober aanstaande kunnen groep 8 leerlingen deelnemen aan de zg. keuzelessen op O.R.S. Lek en Linge in Culemborg. Meer informatie vind je hier

Snuffellessen 
Op zowel de locaties in Culemborg als op vestiging de Lingeborgh in Geldermalsen worden ook weer snuffellessen voor groep 8 leerlingen georganiseerd. Deze zijn in november, december en januari. 

Meer informatie en inschrijving snuffellessen de Lingeborgh, Geldermalsen: klik hier 

Meer informatie over de snuffellessen locaties Culemborg volgt binnenkort.

(Ex)leerlingen, oud-medewerkers e.a. gezocht - Lek en Linge viert 25 jarig bestaan

$
0
0
Lek en Linge bestaat 25 jaar! Dat wordt op zaterdag 10 oktober groots gevierd op twee locaties: in Culemborg en in Geldermalsen. 
De school zoekt oud leerlingen, oud-medewerkers en ex-actieve ouders om samen met ze terug te blikken en herinneringen op te halen uit hun schoolperiode. Zegt het voort!

Ontdek ook de verhalen op weg naar de reünie via Facebook (www.facebook.com/lekenlingereunie) en de website (www.lekenlinge.nl)

Brain Skills voor leerlingen in 1 en 2 (t)vwo

$
0
0
Dit schooljaar begint Lek en Linge met het programma Brain Skills. Brain Skills is bedoeld voor leerlingen uit de eerste en tweede klas van het (t)vwo die behoefte hebben aan extra uitdaging en verdieping naast het reguliere curriculum. Brain Skills is er ook voor leerlingen die wel een hoge intelligentie hebben, maar onder hun kunnen presteren op school. 

Via de link 'Brain Skills' is een brief met meer informatie over dit programma te downloaden.

Oud-leerlingen, oud-medewerkers e.a. gezocht - Lek en Linge viert 25 jarig bestaan

$
0
0
Lek en Linge bestaat 25 jaar! Dat wordt op zaterdag 10 oktober groots gevierd. 
De school zoekt oud-leerlingen, oud-medewerkers en ex-actieve ouders om samen met ze terug te blikken en herinneringen op te halen uit hun schoolperiode. Zegt het voort!

Ontdek ook de verhalen op weg naar de reünie via Facebook www.facebook.com/lekenlingereunie.

Inschrijven kan via de website www.lekenlinge.nl/school/reunie 

Medezeggenschapsraad zoekt ouders

Stappen met ouders

$
0
0

Stapavond voor ouders

In het kader van 'Ik kies. Rivierenland gezond' nodigen Club Rodenburg, IrisZorg, Mozaïek Welzijn en de gemeente Geldermalsen u van harte uit voor een stapavond voor ouders van 12 t/m 17 jarigen op donderdag 8 oktober 2015 van 19.15 tot 22.30 uur in Club Rodenburg, Homburg 26 in Beesd. Stapavond voor ouders Als u mee gaat 'stappen' krijgt u informatie van verschillende organisaties (politie, jongerenwerk, IrisZorg en van jongeren zelf!) over zaken die met jongeren en uitgaan te maken hebben. Er is gelegenheid om met andere ouders en professionals ervaringen uit te wisselen over alcohol in de opvoeding en de nieuwe wettelijke regels. Op 1 januari 2014 ging immers de leeftijd, voor verkoop van alcohol aan jongeren, van 16 naar 18 jaar. Deze verandering vraagt het nodige van iedereen, zeker ook van u als ouder. Tijdens de avond krijgt u ook informatie over drugs: hoe ziet het eruit, wat zijn de effecten en de risico's en welke trends zijn er? En u ziet Club Rodenburg van binnen, ontmoet een aantal medewerkers die daar werken en krijgt een beeld van hoe het uitgaan daar is.

Programma

Vanaf 19.15 uur wordt u ontvangen met koffie en thee. Om 19.30 uur gaat de stapavond van start. Na een welkom door de wethouder gaan we in de horecagelegenheid in groepen langs een aantal deskundigen. We sluiten de avond om 22.00 uur af. Daarna kunt u tot 22.30 uur zelf nog vragen stellen aan de deskundigen en jongeren en onderling ervaringen uitwisselen.

Ervaringen

In het afgelopen jaar namen ouders al een kijkje in andere uitgaansgelegenheden op soortgelijke avonden en zijn hierover erg enthousiast.

Een ouder: 'De verschillende onderwerpen spraken me aan. Ik heb nu beter zicht op hoe het er aan toe gaat op zo'n uitgaansavond van mijn dochter. Het was ook fijn dat ik met andere ouders kon uitwisselen hoe je thuis omgaat met het wel of niet alcohol drinken van je kind. Ik zou iedere ouder aanraden om zo'n avond een keer te bezoeken.'

Aanmelden

Wij hopen dat u gebruik maakt van het aanbod om mee te kijken naar het uitgaansleven van nu. U kunt zich voor deze avond aanmelden door voor 7 oktober een mail te sturen naar secretariaatrivierenland@ggdgelderlandzuid.nl. Vermeld in de mail uw naam en met hoeveel personen u komt. U ontvangt daarna van ons een bevestigingsmail met het programma. Mocht de avond al vol zijn dan laten wij u dit ook weten. Deelname is gratis. Voor een drankje wordt gezorgd.

Vraag gerust ouders van de vrienden/vriendinnen van uw kind mee: Voor de gezelligheid, maar ook omdat het een mooie gelegenheid is om uw ideeën, ervaringen en vragen rondom het uitgaan, het alcoholgebruik en de nieuwe leeftijdsgrens uit te wisselen en af te stemmen met elkaar.

Wij hopen u op 8 oktober te ontmoeten en wensen u bij voorbaat veel plezier!


Cursus Boekhouden gaat weer van start!

$
0
0

Na het succes van de vorige keren - met uitsluitend geslaagde kandidaten - organiseert Lek en Linge ook dit jaar een cursus Boekhouden. De cursus leidt op voor het landelijke examen Elementair Boekhouden van de Associatie voor Examinering. Als je slaagt krijg je een diploma, dat aantoont dat je de beginselen van het boekhouden grondig beheerst. Het diploma heeft een goed 'aanzien' en geeft bovendien bij meerdere (economische) vervolgopleidingen een vrijstelling voor een vak in het eerste of tweede jaar. Daarnaast geeft het diploma een opstapje voor een vervolgtraject (als je dat zou willen), dat opleidt tot een diploma 'Ondernemer MKB' van dezelfde Associatie.

Voor wie?

De cursus Boekhouden is bedoeld voor leerlingen uit 5 Havo en uit 4 Vwo, 5 Vwo en 6 Vwo. Je moet bereid zijn in de periode half november 2015 tot half maart 2016 een stevige extra investering te doen (vooral in tijd). Je hoeft geen Management en Organisatie in je vakkenpakket te hebben, dus ook leerlingen met andere profielen dan Economie en Maatschappij zijn van harte welkom.

Wat kost het?

Tijd en geld, maar dan krijg je ook wat. Je hebt les op (ongeveer) twaalf woensdagmiddagen, van 15.15 uur tot circa 17.30 uur. Als je het zesde uur les hebt, dan kom je meteen daarna en probeer je met een cursusgenoot de gemiste uitleg in te halen. Daarnaast moet je rekenen op ongeveer twee uur huiswerk in de week. Als je nog nooit iets met boekhouden hebt gedaan, dan moet je aanvullend rekening houden met ongeveer twee dagen studeren in of rond de kerstvakantie en met één dag in of rond de voorjaarsvakantie. Volgens voorlopige planning vindt de eerste les plaats op woensdagmiddag 11 november 2015, in lokaal P 0.04 (in het gebouwtje op het plein van de MTL).

Tenzij de teamleider van jouw afdeling anders beslist, mag je de woensdagmiddag-uren inzetten als studie-uren.

Je eigen bijdrage is 100,- euro. Het grootste deel van dit geld wordt besteed aan de kosten van het examen, waarvoor school een factuur van de Associatie krijgt. Lek en Linge zorgt voor studiemateriaal, voor de inzet van een docent en voor wat eten en drinken tijdens de lessen. Je moet de bijdrage vooraf (laten) betalen en krijgt die niet terug als je gedurende het traject afhaakt, hoe kort of hoe lang je ook bezig bent. Als er een reden zou zijn waarom je de eigen bijdrage beslist niet kunt (laten) betalen, terwijl je wel heel graag wilt meedoen, dan kan je dat bij je inschrijving beargumenteerd aangeven en zal Lek en Linge proberen tot een oplossing te komen.

Wie verzorgt de cursus?

Dat doet meneer Hordijk, net als in eerdere jaren. Als je vragen hebt over de cursus, dan kan je hem een mailtje sturen (hor@lekenlinge.nl) of hem in een pauze op maandag, dinsdag of woensdag in of rond het Pleingebouwtje even opzoeken. Als je een mailtje stuurt, vermeld dan je telefoonnummer.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Dat kan door een mailtje te sturen naar meneer Hordijk. Zie zijn adres hierboven. Stuur je mailtje uiterlijk op woensdag 14 oktober aanstaande, dus in de week voordat je herfstvakantie hebt. Vermeld in je mailtje heel precies (want die gegevens komen straks op je diploma, als je dat haalt):

- Je voornaam

- Je volledige achternaam, inclusief eventuele voorvoegsels (uitgeschreven, dus Van de, Van der, El, ...)

- Je volledige voorletters

- Je huisadres, inclusief postcode en woonplaats

- Je geboortedatum, geboorteplaats (zoals vermeld op je ID-kaart of in je paspoort) en eventueel je geboorteland

- Je mailadres

- Het nummer van je mobiele telefoon

- Je leerlingnummer van Lek en Linge.

Ik heb een neef, zus, vriendin, buurman (of nog iemand anders) die graag samen met mij meedoet. Mag dat? Ja, dat mag, tenzij de groep te groot wordt (daarover beslist meneer Hordijk). Een buitenstaander moet wel aanvullend 25,- euro betalen voor het materiaal en betaalt dus in totaal 125,- euro. Als zij of hij wil meedoen, dan verwacht meneer Hordijk eenzelfde mailtje als van jou (zie hierboven), maar dan natuurlijk zonder leerlingnummer.

**

Wie weet tot ziens bij de cursus Boekhouden!

Hartelijke groet, namens de Sectie Economie en MenO,

Frank Hordijk

ByCycle: 10 weken gratis, gezond en vliegensvlug met een E-bike naar school?!

$
0
0
Ben je woonachtig buiten Culemborg?
Én reis je normaal met de bus en/of trein naar school?
Én heb je zin in een nieuwe fietservaring?
Lees dan snel verder! 

Provincie Gelderland, fietsleverancier Sparta en openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge starten vanaf 16 november 2016 een proef waarin je met een elektrische fiets (E-bike) naar school kun reizen. Lek en Linge is daarmee de derde school die meedoet aan de ByCycle proef! In totaal zijn hier 20 gave E-bikes voor beschikbaar. Doel is om te kijken of je de bus en/of trein omruilt voor de E-bike. Dit meten we onder andere door een kastje op de E-bike met daarin 'track-and-trace', waardoor we kunnen zien of, waar en wanneer er met de E-bike gereden wordt. 

Tijdens de pilot is het niet verplicht om gebruik te maken van de E-bike, al hopen we natuurlijk dat je dat wel veel gaat doen! Ook mag je de E-bike (net als je eigen fiets) voor andere ritten gebruiken, bijvoorbeeld naar je werk of sport. Heb je pech tijdens het fietsen en kun je niet meer verder? Geen probleem, de pechhulp komt je ophalen! Ook de verzekering is geregeld, dus in geval van schade of diefstal zijn de kosten niet voor jou of voor jouw ouders. 

Wij horen graag jouw ervaringen! 

Wat willen we er dan voor terug? 
  • Invullen van een vragenlijst voor en na de pilot; 
  • Opladen van de accu van de E-bike; 
  • Opladen van de track-and-trace. 

De proefperiode loopt van 16 november 2015 tot en met 5 februari 2016. 


Ik wil meedoen, hoe werkt dat? 
In de eerste plaats willen we kijken hoeveel leerlingen er mee willen doen. Onze ervaring op de andere scholen is namelijk dat het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal E-bikes. Wees er dus snel bij!

Meld je, na instemming van je ouders uiteraard, uiterlijk vrijdag 16 oktober aan via: managementassistenten@lekenlinge.nl.
Zorg ervoor dat je bij de aanmelding ook je klas, woonplaats, vrienden/vriendinnen (met wie je graag wil deelnemen) en lengte vermeldt! 
Vervolgens maakt de school, in nauw overleg met de provincie Gelderland en met Sparta, op basis van de aangeleverde gegevens, een zorgvuldige selectie. Niet iedere E-bike is bijvoorbeeld even groot en de framehoogte moet natuurlijk wel bij je lengte passen! 
Uiteindelijk vindt een informatiebijeenkomst plaats waarin de definitieve selectie plaatsvindt. Voor deze bijeenkomst worden ook je ouders uitgenodigd en is er uiteraard de gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Eerder al een vraag? Mail dan ook naar bovenstaand e-mailadres. 


Bovenbouw havo en vwo: geen cijfers in Magister?

$
0
0
Op dit moment wordt het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) door de leerlingenadministratie ingevoerd in Magister. Dit betekent dat leerlingen in de bovenbouw havo en vwo (en hun ouders/verzorgers) tijdelijk geen cijfers kunnen inzien. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de herfstvakantie afgerond, mogelijk iets eerder.
Excuses voor de overlast.

Onderzoek gezondheid en leefstijl in klassen 2 en 4

$
0
0

In oktober en november onderzoekt de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Gelderland-Zuid de gezondheid en leefstijl van alle leerlingen van klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs in de regio Gelderland-Zuid (E-MOVO). In 2003, 2007 en 2011 is dit zelfde onderzoek ook uitgevoerd op de scholen. Lek en Linge doet net als de voorgaande keren weer mee.

Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van jongeren. De GGD gebruikt de informatie uit dit onderzoek om scholen en gemeenten te adviseren over hun gezondheidsbeleid. De GGD vraagt alle leerlingen uit de klassen 2 en 4 om tijdens een lesuur op school anoniem een digitale vragenlijst in te vullen via de computer of tablet. De vragenlijst gaat over verschillende onderwerpen, zoals lichamelijke en geestelijke gezondheid, sociale contacten, school. Ook komen leefstijlthema?s aan bod, zoals voeding, bewegen, alcohol en roken.

De leerlingen vullen hun naam niet in. Niemand komt te weten wie welke antwoorden heeft gegeven. Direct na het invullen van de vragenlijst ontvangen de leerlingen hun persoonlijke gezondheids- en leefstijladvies. Dit advies is gebaseerd op de gegeven antwoorden en toegesneden op de situatie van de betreffende leerling.

Leerlingen die meer willen weten over een bepaald onderwerp worden verwezen naar websites met goede en betrouwbare informatie.

Ouders/verzorgers en leerlingen ontvangen vóór het onderzoek een brief met meer informatie.

Rekenen en de rekentoets

$
0
0
De regelgeving m.b.t. de rekentoets is op dit moment onduidelijk. Het ministerie van OCW heeft nog geen beslissing genomen over de rekentoets en de manier waarop deze meeweegt in het examen. Zo gauw er meer duidelijkheid over is, informeren wij leerlingen en ouders/verzorgers daarover.  
Wij vinden het belangrijk dat leerlingen voldoende rekenvaardigheden leren. Het rekenonderwijs zal daarom de komende periode gewoon doorgang vinden zoals gepland.

Verkiezingen oudergeleding MR Lek en Linge Culemborg

$
0
0
Geachte ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen op O.R.S Lek en Linge Culemborg,

Dit schooljaar heeft de medezeggenschapsraad (MR) van Lek en Linge in Culemborg drie nieuwe ouders nodig voor de oudergeleding. We hebben zeven gemotiveerde ouders die graag onze MR willen versterken. Dit betekent dat er verkiezingen worden gehouden. 

Als u inlogt op onze website, en vervolgens klikt op onderstaande link kunt u uw stem uitbrengen. 


De verkiezing sluit op 6 november 2015. 

Met vriendelijke groet,

Anja van der Loos-de Rover
Secretaris deelraad Culemborg

Aanvraag Lek en Linge predicaat 'Excellente school'

$
0
0

Op dinsdag 27 oktober heeft een afvaardiging van de jury 'Excellente Scholen' de havo- en vwo-afdeling van onze school bezocht. Dit bezoek was de derde en laatste beoordelingsronde voor de havo en vwo afdelingen in het kader van de aanvraag van het predicaat 'Excellente school'.

De beoordeling wordt door een jury van deskundigen uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de Inspectie voor het Onderwijs. De juryleden hebben gesproken met een groep havo- en een groep vwo- leerlingen, met ouders uit de MR, met de teamleiders havo en vwo en met een groep havo- en een groep vwo-docenten.

De juryleden gaven in het nagesprek met mevrouw Schreuder, de heer Van Beers en de heer Van Rijn aan dat zij onder de indruk waren van de grote betrokkenheid, het enthousiasme en de inspiratie die zij hadden geproefd tijdens de gesprekken en in de rondgang door de school.

De jury zal haar bevindingen in een rapport weergeven. In januari 2016 wordt de uitslag bekend gemaakt.


Aanvraag Lek en Linge predicaat

$
0
0

Op dinsdag 27 oktober heeft een afvaardiging van de jury 'Excellente Scholen' de havo- en vwo-afdeling van onze school in Culemborg bezocht. Dit bezoek was de derde en laatste beoordelingsronde voor de havo en vwo afdelingen in het kader van de aanvraag van het predicaat 'Excellente school'.

De beoordeling wordt door een jury van deskundigen uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van de Inspectie voor het Onderwijs. De juryleden hebben gesproken met een groep havo- en een groep vwo- leerlingen, met ouders uit de MR, met de teamleiders havo en vwo en met een groep havo- en een groep vwo-docenten.

De juryleden gaven in het nagesprek met mevrouw Schreuder, de heer Van Beers en de heer Van Rijn aan dat zij onder de indruk waren van de grote betrokkenheid, het enthousiasme en de inspiratie die zij hadden geproefd tijdens de gesprekken en in de rondgang door de school.

De jury zal haar bevindingen in een rapport weergeven. In januari 2016 wordt de uitslag bekend gemaakt.

Kluisjescontroles als bijdrage aan een veilige school

$
0
0
Op Lek en Linge zorgen we met elkaar (leerlingen, medewerkers en ouders) voor een veilige en plezierige sfeer.
Uit de in september 2015 afgenomen enquête onder ouders van klas 3 kwam een grote tevredenheid van ouders naar voren over de veiligheid en sfeer op onze school. Op de vraag ?Mijn kind voelt zich veilig op school? was de score een 9,2, een punt hoger dan landelijk het geval is. Dat is een mooie score, maar geen reden tot zelfgenoegzaamheid. Het kan immers altijd beter.

Een grote mate van veiligheid en een plezierige schoolcultuur begint natuurlijk met een plezierige omgang met elkaar op basis van wederzijds respect. Begeleiding op ooghoogte en leerlingen stimuleren om het beste en mooiste uit henzelf te halen draagt eveneens bij aan een veilig en plezierig schoolklimaat. Duidelijke regels helpen daarbij. Dat geldt ook voor de jaarlijkse ontruimingsoefening op elke locatie en vestiging.

Een van de maatregelen om een veilige school te handhaven is regelmatige kluisjescontrole. Zoals elk jaar zullen de komende maanden die controles wederom plaatsvinden. Een aantal keren wordt de kluisjescontrole uitgevoerd door medewerkers van de school, soms zijn daarbij ook medewerkers van de politie betrokken. Na afloop van de controle van een kluisje ligt daarin een berichtje met de tekst ?dit kluisje is gecontroleerd en is in orde bevonden?. (In geval dat niet het geval is, volgen er ? zoals eenieder begrijpt ? andere acties.)

Namens het managementteam,

Joost van Rijn
Directeur-bestuurder O.R.S. Lek en Linge

Stand van zaken rekentoets n.a.v. debat en stemming in Tweede Kamer

$
0
0
In oktober is gedebatteerd en gestemd over het wel of niet laten meetellen van het rekentoetscijfer in de slaag-/zakregeling voor het vmbo, havo, vwo.

Naar aanleiding van het debat en de stemming is door staatsecretaris Dekker een brief gestuurd aan de Tweede Kamer met daarin enkele veranderingen in het rekenbeleid. Voor alle examenleerlingen vmbo, havo en vwo geldt het volgende:
  • Rekentoets is verplicht onderdeel van het eindexamen. In totaal vier kansen. Hoogste cijfer telt. 
  • Rekentoetscijfer wordt vermeld op de cijferlijst. 
  • Vwo: 
    o Examenjaar 2015-2016: rekentoets telt mee in slaag-/zakregeling. 
    o Examenjaar 2016-2017: rekenen is een kernvak 
  • Vmbo en havo: 
    o Examenjaar 2015-2016: rekentoetscijfer telt niet mee in slaag-/zakregeling 
    o Toekomst: nog niet duidelijk wanneer rekentoets wel gaat meetellen. Wordt ruim op tijd bekend gemaakt. 
Wij vinden het belangrijk dat leerlingen onze school verlaten met goede rekenvaardigheden. Dat komt van pas bij diverse schoolvakken, bij een vervolgopleiding en ook in de toekomst van onze leerlingen. Het blijft belangrijk dat leerlingen zich blijven inzetten voor het vak rekenen. Het rekenonderwijs blijft daarom nagenoeg ongewijzigd. De geringe wijzigingen die er zijn worden per brief kenbaar gemaakt aan desbetreffende leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s). 

In deze overzichtelijke flyer vindt u alle informatie nog eens op een rijtje.

Gezocht: vrijwillige medewerker mediatheek Lek en Linge Culemborg

$
0
0
Heb je als ouder zin om mee te werken bij het beheren van de mediatheek op de vwo-locatie van Lek en Linge, meld je dan aan.

De mediatheek van Lek en Linge is een bruisend onderdeel van het leren. Zowel op de vwo-locatie (MTL) als op de vmbo- en havo-locatie (respectievelijk IBB en HVL) kunnen leerlingen gebruik maken van de faciliteiten die wij bieden; de leerlingen van de brugklaslocatie (BKL) maken gebruik van de faciliteiten op de MTL.

In de mediatheek van de MTL werken twee medewerkers, die door een groep actieve ouders op vrijwillige basis worden ondersteund. Als nieuwe vrijwilliger werk je samen met een andere vrijwilliger, en natuurlijk met een mediatheekmedewerker, één ochtend (van 8.30 tot 12.00 uur) of één middag (van 12.00 tot 15.00 uur) in de week en assisteer je met alle voorkomende werkzaamheden. Dit varieert van boeken uitlenen en innemen, boeken kaften, leerlingen aanmelden voor gebruik van een computer tot en met het op orde houden van de collectie boeken. Zo ben je een belangrijke schakel in het reilen en zeilen van de mediatheek.

Houd je van boeken en contact met leerlingen? De mediatheek kan jouw kennis en vaardigheden zeker gebruiken. Natuurlijk word je goed ingewerkt. Op dit moment hebben we iemand nodig voor de maandagochtend.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hendrikje Schievink, coördinator mediatheek, sci@lekenlinge.nl, 0345-597511 (aanwezig op maandag, dinsdag en vrijdag). Of kom gewoon een keer langs om de sfeer te proeven.

Snuffellessen voor groep 8

$
0
0
Op zowel de locaties in Culemborg als op vestiging de Lingeborgh in Geldermalsen worden weer snuffellessen voor groep 8 leerlingen georganiseerd. Deze zijn in november, december en januari. 

Meer informatie en inschrijving snuffellessen de Lingeborgh, Geldermalsen: klik hier 

Meer informatie en inschrijving snuffellessen locaties Culemborg: klik hier
Viewing all 669 articles
Browse latest View live